https://shop.hak.hr/Repository/Banners/cinzia.jpg
  • BESPLATNA DOSTAVA za narudžbe iznad 699,00 HRK
Hoverboard cerade protiv tuče Sklopivi bicikli garmin navigacija puky karaoke Lionelo Casio satovi dječje sjedalice za bicikl Recaro autosjedalice peg perego vozilice Leatherman fitbit

Politika zaštite privatnosi

POLITIKA ZAŠTITE PRIVATNOSTI

Izjava o privatnosti

Sukladno propisima koji uređuju područje zaštite osobnih podataka, Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka) i Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka dajemo ovu Izjavu o privatnosti koja se odnosi  na povjerljivost osobnih podataka koji su prikupljeni u procesu registracije Kupaca Internet stranice HAK-USLUGE d.o.o. ( https://shop.hak.hr – dalje u tekstu Webshophak) odnosno u procesu registracije Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama Webshophak-a. Ova Izjava o privatnosti je sastavni dio Općih uvjeta poslovanja Webshophak-a.

HAK-USLUGE d.o.o.  kao pružatelj usluga Internetske stranice Webshophak-a pridržava se važećih propisa sa ciljem zaštite privatnosti svojih Kupaca odnosno Korisnika. Ovim dokumentom opisano je kako voditelj obrade HAK-USLUGE d.o.o. s adresom Vinkovačka 3, 44320 Kutina (u daljnjem tekstu HAK-USLUGE d.o.o.) obrađuje osobne podatke.

Upućuju se Kupci  Webshophak-a (u daljnjem tekstu Kupci) odnosno Korisnici primatelji obavijesti o proizvodima i akcijama Webshophak-a (u daljnjem tekstu Korisnici) da pročitaju sve navedeno na ovoj stranici kako bi lakše razumjeli koje podatke HAK-USLUGE d.o.o.  prikuplja i obrađuje, u koju svrhu, temeljem koje pravne osnove, s kime ih i zašto dijeli, koje zaštitne mjere provodi, te koja su vaša prava vezano za pristup osobnim podacima, ispravak, brisanje te vaše pravo na prigovor.

Svaki Kupac odnosno Korisnik koji ima bilo kakva pitanja u vezi osobnih podataka može poslati e-mail poruku na adresu shop@hak.hr ili nazvati na broj 044691070.

Prihvaćanjem ove Izjave o privatnosti klikom prilikom registracije Kupca odnosno prijavom na Webshophak  od strane Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama Webshophak-a., Kupac odnosno Korisnik potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže sa obradom osobnih podataka kako ih ova Izjava utvrđuje. 

 

Vrste osobnih podataka koje HAK-USLUGE d.o.o.   prikuplja i obrađuje putem Webshophak-a

Prilikom registracije osobe za Kupca Webshophak-a, HAK-USLUGE d.o.o. će od budućeg Kupca zatražiti pružanje određenih informacija o sebi (osobne podatke) kao što su : ime i prezime, adresa stanovanja, adresa za slanje kupljene robe ( ako je različita od adrese stanovanja), e-mail adresa, telefonski broj, broj mobitela, korisničko ime i lozinka ( ako je već registriran) te članski broj Hrvatskog autokluba ( za članove HAK-a).

Prikupljamo podatke o  narudžbama Kupca i izdanim računima (datum zaprimanja i izvršenja narudžbe, kupljeni proizvodi, cijene kupljenih proizvoda, konačni izbor narudžbe, način plaćanja, adresa za dostavu, broj i datum računa, oznaka osobe koja je izdala račun, itd.) te podatke o rješavanju reklamacija proizvoda;

Davanje osobnih podataka je odluka Kupca odnosno Korisnika. Ako Kupac odnosno Korisnik ne pruži tražene obavezne informacije za određenu aktivnost koja ih zahtijeva, neće mu biti dopušteno uključivanje u takvu aktivnost, jer bez tih podataka aktivnost neće biti tehnički provediva. 

 HAK-USLUGE d.o.o. preporuča Kupcima da brinu o svojoj ulaznoj lozinki za korisnički račun Webshophak-a. Preporučamo da prilikom izmjene lozinke obavezno odabirete kombinacije znakova velika i mala slova te brojeve, te da svakako upotrijebite lozinku od barem šest znakova. Lozinku preporučamo periodično promijeniti (barem jednom na godišnjem nivou).

Prilikom posjete Webshophak-u, neosobni podaci (broj posjete, prosječno vrijeme posjete stranici, posjećene stranice) automatski se bilježe (ne kao dio prijave). Te podatke ne možemo povezati s vašim osobnim podacima i oni su u potpunosti neosobni. Te informacije koristimo za mjerenje privlačnosti naše internetske stranice i poboljšavanje sadržaja i korisnosti same stranice, te podatke ne koristimo u druge svrhe i ne posredujemo trećim osobama.

U koju svrhu HAK-USLUGE d.o.o. prikuplja i obrađuje osobne podatke? 

HAK-USLUGE d.o.o. prikuplja i obrađuje osobne podatke Kupca Webshophak-a u svrhu provođenja sigurne provjere autentičnosti Kupaca koji pristupaju Webshophak-u, realizacije ugovora o kupnji robe ili usluga, dostave robe Kupcu, komunikacije s Kupcem, eventualnih pravnih postupaka vezanih uz realizaciju ugovora, rješavanju reklamacija, prigovora te postupaka u vezi servisiranja robe

HAK-USLUGE d.o.o. posebno prikuplja  e-mail adrese  Korisnika u  marketinške svrhe ( slanje obavijesti ,newslettera o proizvodima, novostima i akcijama.

Ne prikupljamo podatke o djeci. Uvjerimo li se kako su takvi podaci preneseni nama bez pristanka roditelja ili skrbnika djece mlađe od 16 godina, uklonit ćemo ih bez odgađanja. Maloljetnici mlađi od 16 godina ne smiju koristiti Webshophak. Niti jedan dio Webshophak-a nije dizajniran na način da privuče bilo koga tko je mlađi od 16 godina.

Koja je pravna osnova obrade osobnih podataka? 

Kupac unosom svojih osobnih podataka te potvrdom (klikom) o prihvaćanju Općih uvjeta poslovanja i pripadajuće Izjave o privatnosti sklapa ugovorni odnos koji je temelj za kupnju proizvoda i usluga po izboru kupca na Webshophak-u, a koji je sadržan u Općim uvjetima poslovanja te je stoga obrada tih osobnih podataka zakonita jer se poduzimaju radnje na zahtjev Kupca radi realizacije kupnje proizvoda i usluga po narudžbi Kupca.

Korisnik koji se prijavljuje za primanje obavijesti o proizvodima i akcijama (newsletter) unosom svojih podataka na Webshophak-u te potvrdom ispravnosti mail adrese, daje privolu za obradu svojih osobnih podataka. Privolu Korisnik može povući u svakom trenutku obaviješću na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka shop@hak.hr ili odjavom na linku svakog poslanog newslettera.

 

S kojim primateljima HAK-USLUGE d.o.o. dijeli osobne podatke? 

HAK-USLUGE d.o.o. neće dijeliti osobne podatke Kupca odnosno Korisnika s drugim stranama osim u slučajevima navedenim u slijedećoj točki i u situaciji kada to pozitivni propisi zahtijevaju.

HAK-USLUGE d.o.o. će kada to zahtijeva realizacija ugovora za kupnju proizvoda ili usluga po narudžbi Kupca podijeliti osobne podatke Kupca s:  

1. Pružateljima usluga dostave robe s kojima ima trajni ugovor te u tu svrhu za ispunjavanje narudžbi, isporuku paketa, slanje zemaljske pošte i e-mail pošte. Pružatelj usluga dostave može od Kupca zatražiti na uvid njegovu osobnu iskaznicu u trenutku isporuke paketa prilikom osobnog preuzimanja robe, a sve u svrhu realizacije usluge isporuke paketa i evidencije o tome tko je preuzeo paket. Ako Kupac odbije dati ove podatke, paket mu neće biti uručen.

2. Pružateljima usluga ovlaštenog servisa u slučaju da Kupac podnese prigovor, reklamira proizvod te je potreban pregled proizvoda ili zatraži uslugu servisiranja proizvoda koji je kupio a sve u svrhu realizacije usluge popravka, servisiranja ili pregleda proizvoda od strane ovlaštenog servisa. 

 3. Dobavljačima Webshophak-a  ( tvrtkama od koje HAK-USLUGE d.o.o. naručuje robu) za preuzimanje robe i dostave robe kupcu.

 

Obrada osobnih podataka u procesu plaćanja kreditnim i debitnim karticama

Webshophak omogućava kupcima plaćanje putem WSpay™ - sigurni sustav za online autorizaciju kreditnih kartica u realnom vremenu u vlasništvu tvrtke Web Studio d.o.o. Internet Solution Provider ( dalje u tekstu WSpay™)  .

Kako bi kupac mogao koristiti ovu uslugu, mora se registrirati u procesu kupovine ili biti prethodno registriran na servis WSpay™.

HAK-USLUGE d.o.o. u trenutku plaćanja na Webshophak-u, kao uvjet plaćanja proizvoda i usluga kreditnim ili debitnim karticama traži privolu Kupca za aktivaciju procesa plaćanja WSpay™-a, ugovornog partnera HAK-USLUGE d.o.o. i Izvršitelja obrade osobnih podataka. U tu svrhu osobni podaci Kupca (ime i prezime Kupca, adresa Kupca, podaci s kartice Kupca) su privremeno pohranjeni kod Web Studio d.o.o., koji te podatke pohranjuje u skladu s PCI DSS certifikacijom, najvišim stupnjem zaštite i čuvanja povjerljivih podataka. Kupac aktivira postupa procesiranja i naplate kartica potvrdom (klikom) na link „IZVRŠI PLAĆANJE“.   

HAK-USLUGE d.o.o. ni u jednom trenutku ne raspolaže, ne prikuplja niti obrađuje osobne podatke unesene u svrhu procesiranja i naplate kartica. Upućuju se Kupci da se informiraju o obradi osobnih podataka od strane Web Studio d.o.o. na Internet stranici na kojoj se odvija proces plaćanja.

HAK-USLUGE d.o.o. obavještava Kupca vezano uz gornju privolu na „IZVRŠI PLAĆANJE“ da Web Studio d.o.o. ne pohranjuje sigurnosni kod (CVV) s (debitne, kreditne) kartice Kupca. CVV je troznamenkasti ili četveroznamenkasti broj koji Kupac zasebno upisuje prilikom procesa plaćanja karticom. Taj broj će Kupac i dalje sam unositi kao dodatnu sigurnosnu provjeru. HAK-USLUGE d.o.o. d.o.o. stoga upozorava Kupca da brine o podacima navedenim na kartici kako ti podaci ne bi bili dostupni trećim osobama te kako ne bi bili zlouporabljeni.  

 

Razdoblje u kojem će osobni podaci biti pohranjeni 

HAK-USLUGE d.o.o.  će čuvati vaše osobne podatke toliko vremena koliko je potrebno da se ostvare namjene u koje su osobni podaci bili prikupljeni i obrađeni (npr. kako bi imali pristup i mogli koristiti vaše podatke dobivene prilikom registracije, kako bi Webshophak mogao ispuniti vašu narudžbu, za provjeru vaših plaćanja i ispunjenje drugih vaših i/ili obaveza Webshophak-a, kako bi vam prodavatelj  mogao slati e-novosti i sl.).

Sve osobne podatke koje HAK-USLUGE d.o.o.  obrađuje na osnovi odgovarajućih zakonskih propisa, čuvaju se u okviru zakonsko određenog razdoblja.

Sve osobne podatke koje HAK-USLUGE d.o.o.  obrađuje zbog izvođenja ugovornog odnosa s pojedincem, čuvaju se u vremenskom razdoblju koje je potrebno za izvršenje ugovora i još 5 godina nakon prestanka trajanja ugovora. U slučaju spora ili sukoba u vezi ugovora, podaci se čuvaju 5 godina nakon pravomoćne sudske ili arbitražne presude ili nagodbe, a u slučaju mirnog rješavanja spora, podaci se čuvaju 5 godina nakon datuma zvršetka mirnog rješavanja spora.

Sve osobne podatke koje HAK-USLUGE d.o.o.  obrađuje na osnovi osobne privole pojedinca ili zakonskog interesa, HAK-USLUGE d.o.o.  čuva trajno do prekida privole od strane pojedinca, tj. do zahtjeva prekida obrade.

Osobni podaci koji više nisu potrebni se ili nepovratno anonimiziraju ili se uništavaju na siguran način.

 

Pristup i ispravak osobnih podataka

Kupac tj. Korisnik , u svakom trenutku, ima mogućnost pristupa svojim osobnim podacima pohranjenim na Webshophak-u gdje ih može revidirati, mijenjati i brisati uz pomoć dobivenog korisničkog imena i lozinke. 

Kupac tj. Korisnik može u svakom trenutku dobiti informaciju o tome koje podatke HAK-USLUGE d.o.o. ima pohranjene  slanjem upita na email adresu shop@hak.hr.

Povratnu Informaciju na vaš upit bit ćemo u mogućnosti dati  samo ako je upit poslan s aktivnog        e-mail-a koji je zabilježen u našem poslovnom softwareu s točnim podacima unutar e-mail-a ( ime i prezime, broj telefona korisnika koji traži informaciju) kako bi vas zaštitili od mogućnosti izlaganja vaših osobnih podataka nekoj trećoj osobi.

 

Pravo na zaborav osobnih podataka korisnika

Korisnik ima pravo u bilo kojem trenutku zatražiti brisanje osobnih podataka. To može učiniti slanjem zahtjeva na email adresu shop@hak.hr i podaci će biti brisani bez odgađanja osim u slučaju da postoji zakonska obveza čuvanja navedenih podataka, legitimni interes te osnova za ostvarenje vaših zakonskih prava.

Povratnu Informaciju na vaš zahtjev bit ćemo u mogućnosti dati  samo ako je upit poslan s aktivnog emaila koji je zabilježen u našem poslovnom softwareu s točnim podacima unutar emaila ( ime i Prezime, broj telefona korisnika koji traži informaciju) kako bi vas zaštitili od mogućnosti izlaganja vaših osobnih podataka nekoj trećoj osobi

 

Pravo na prigovor 

Ako unatoč svim poduzetim mjerama za zaštitu osobnih podataka smatrate da imate osnove za prigovor, javite se na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka shop@hak.hr ili na telefon 044691070.  Naravno, imate pravo na prijavu nadzornom tijelu Agencija za zaštitu osobnih podataka.

 

Sigurnosne mjere zaštite osobnih podataka

Prikupljeni podaci su u elektroničkom obliku i zaštićeni SSL certifikatom koji kriptira podatke i tako osigurava da se komunikacija između računala Kupca odnosno Korisnika i HAK-USLUGE d.o.o. odvija sigurnim protokolom.  Zaštitu podataka HAK-USLUGE d.o.o. uzima ozbiljno i poduzima razne mjere opreza kako bi osobni podaci bili zaštićeni. Nažalost, niti jedan prijenos podataka preko Interneta, ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran. Kao posljedica toga, iako HAK-USLUGE d.o.o. provodi razumne zaštitne mjere za zaštitu podataka ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene na ili s Internet stranice HAK-USLUGE d.o.o. te nije odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi. HAK-USLUGE d.o.o. se može odlučiti na pohranu osobnih podataka kod pružatelja usluga unutar EU a samo izvanredno izvan EU. To će učiniti samo ako za tu zemlju postoji odluka Europske komisije o primjenjivosti i ako je ugovoreno jamstvo te pridržavanje obvezujućih propisa o zaštiti osobnih podataka.

Pristup osobnim podacima imaju i zaposlenici  HAK-USLUGE d.o.o -a kojima su isti potrebni kako bi obavili određenu uslugu i koji su potpisali odgovarajuću izjavu o povjerljivosti .

 

Pravila o postupanju s „kolačićima“  (eng. Cookie)

Kolačić je informacija spremljena na osobno računalo u trenutku pregledavanja internetske stranice koju ste posjetili. Kolačići omogućuju jednostavnije korištenje budući da spremaju Vaše postavke za internetsku stranicu (jezik ili adresa) te ih pri ponovnom pokretanju iste iznova aktiviraju. Na taj način informacije su prilagođene Vašim potrebama i uobičajenim načinima korištenja. 

Od jednostavnih informacija o postavkama, kolačići mogu spremiti i velik broj osobnih informacija (ime, e-mail adresa) za koje Vi u potpunosti morate dati pristup. Ukoliko im Vi to niste omogućili, utoliko kolačići ne mogu pristupiti datotekama na Vašem računalu. Aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive, međutim možete u postavkama izabranog internetskog preglednika odabrati mogućnost odobravanja/odbijanja zahtjeva za spremanje kolačića, brisanje spremljenih kolačića i druge aktivnosti vezane uz korištenje kolačića. 

Kako onemogućiti kolačiće  

Isključivanjem kolačića ne dopuštate pohranjivanje istih na vlastitom računalu. Postavke kolačića mogu se konfigurirati i mijenjati u izabranom internetskom pregledniku. Kako biste vidjeli postavke, odaberite preglednik koji koristite (Chrome, Firefox, Internet Explorer 9, Internet Explorer 7 i 8 te Operu ili Safari (stranice na engleskom jeziku)). Ukoliko onemogućite kolačiće, utoliko nećete biti u mogućnosti koristiti određene funkcionalnosti internetskih stranica. 

Što su privremeni kolačići? 
Privremeni kolačići, ili kolačići sesije, uklanjanju se s vašeg osobnog računala u trenutku zatvaranja internetskog preglednika u kojem ste pregledavali internetsku stranicu. Uz pomoć ovih kolačića, stranice pohranjuju privremene podatke. 

Što su stalni kolačići? 
Stalni, ili spremljeni, kolačići ostaju na Vašem osobnom računalu i nakon zatvaranja internetskog preglednika. Uz pomoć ovih kolačića internetske stranice pohranjuju podatke kako bi Vam se olakšalo korištenje. Primjerice, internetske stranice koje zahtijevaju unos korisničkog imena i lozinke ''zapamtit'' će vaš unos koji će se pojavljivati pri svakom novom posjetu istim. Stalni kolačići ostat će zabilježeni na računalu danima, mjesecima ili godinama. 

Što su kolačići od prve strane? 
Kolačići od prve strane dolaze s internetske stranice koju pregledavate, a mogu biti privremeni ili stalni. Na taj način, internetske stranice pohranjuju podatke koji će Vam olakšati korištenje pri svakom novom posjetu toj internetskoj stranici. 

Što su kolačići treće strane? 
Kolačići treće strane na Vaše računalo dolaze s drugih web mjesta koje se nalaze na internetskoj stranici koju pregledavate. Riječ je o primjerice pop-up oglasima, a kolačići tu imaju ulogu praćenja internetskih stranica u marketinške svrhe. 

Webshophak koristi kolačiće i to  privremene kolačiće (Session cookies) – riječ je o kolačićima koji će se automatski izbrisati prilikom zatvaranja internetskog preglednika u kojem radite Stalne kolačiće (Persistent cookies) – riječ je o kolačićima koji će ostati ''zabilježeni'' u vašem internetskom pregledniku dok ne isteknu ili ih sami ručno ne izbrišete. Prikupljene informacije su anonimne, a ne uključuju vaše privatne podatke

Postoji nekoliko vanjskih servisa koji Vam spremaju ograničene kolačiće, a isti nije postavilo Webshophak. Limitirani kolačići služe za nesmetano korištenje mogućnosti koje korisnicima osiguravaju jednostavan pristup sadržaju. 

Webshophak omogućuje mjerenje posjećenosti putem Google Analytics - servis za mjerenje posjećenosti. Ukoliko želite onemogućiti spremanje kolačića od strane ovog servisa, zabranite ih na slijedećem linku: Google Analytics - https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Dodatne informacije oko isključivanja kolačića
Postoji nekoliko internetskih stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise. Više informacija pročitajte na sljedećim linkovima: 
http://www.allaboutcookies.org/
http://www.youronlinechoices.eu/

 

Izmjena Izjave o privatnosti 

Ovu Izjavu o privatnosti, HAK-USLUGE d.o.o. može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta Izjave o privatnosti na  stranicama Webshophak-a. Zato HAK-USLUGE d.o.o. poziva Kupce i Korisnike da povremeno pregledaju ovu Izjavu o privatnosti na kojoj će biti označene nove izmjene, ako ih je u prethodnom periodu bilo. Ukoliko se Kupac ili Korisnik ne slaže s ovom Izjavom o privatnosti, upućujemo Kupca i Korisnika da napusti te ne pristupa i ne koristi Webshophak.    Izmjena izjave o privatnosti stupa na snagu odmah nakon objave na  stranici Webshophak-a.    Nastavak uporabe  Webshophak-a od strane Kupca i Korisnika nakon stupanja na snagu izmjena, podrazumijeva da Kupac i Korisnik potvrđuje i prihvaća izmijenjenu Izjavu o privatnosti.

 

Hoverboard cerade protiv tuče Sklopivi bicikli garmin navigacija puky karaoke Lionelo Casio satovi dječje sjedalice za bicikl Recaro autosjedalice peg perego vozilice Leatherman fitbit
American Express Diners Club International Discover Dinacard MasterCard Maestro Visa American Express - jamstvo sigurne online kupnje Mastercard Securecode Verified By Visa WSpay™ - Web Studio payment gateway

Proizvod (kom: ) je dodan u košaricu.